الطريقه: · اضيف 2 ملعقه شربات علي المكسرات حتي تتماسك سويا · افرد الجلاش ثم اقطعه طوليا ل3 او4 شرائح حسب السمك المراد · اخذ من كل مجموعه شرائح ورقتين فقط وادهنهم بالزبده ثم اضع المكسرات علي الطرف · اقفل ورقه الجلاش علي الحشوه من جهه اليمين ثم من جهه اليسار ثم الفها رول واقطعها حسب السمك المراد · اضعها في صينيه ثم ادهن ووجهها زبده · تدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه · تصفي من السمنه وتسقي بالشربات وتقدم وبالف هنا
4 طبقات ميل فى جاهزة – باسترى كريم – سكر بودرة الطريقة نضع فى الطبق راقة ميل فى ثم نضع عليها طبقة باسترى ثم راقة ميل فى وهكزا 3 راقات ثم نساوى الاطراف بالسكينة ثم نكسر الراقة الرابعه ونضع عليها باسترى كريم حوالى معلقتين كبار ونخلطهم كويس وندهن بيهم جناب التورتة داير ما يدور ثم نضع شوية ميل فى مكسر ثم نرش الوش كله بالسكر البودرة
الكيكة الاسفنجية المقدار دة يعمل صينيتين واحدة مقاس 24 وصينية مقاس 17 [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الاسبونج كيك 10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة 10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا الطريقة نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرعه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه ملحوظة لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى
( 5 بيضات – 3 صفار بيض – 150 ج سكر – فانيليا ) – (5 بياض بيض – 50 ج سكر )- 150 ج دقيق – 50 ج نشا الطريقة اضرب بالمضرب ال (5 بياض بيض – 50 ج سكر ) لحد ما يتكون المارينج نضع فى الخلاط ال ( 5 بيضات – 3 صفار بيض – 150 ج سكر – فانيليا ) ونضربهم كويس جدا على السرعه الاولى لحد مايندمجوا ثم نطفى الخلاط نضع النشا على الدقيق ونضعهم بالراحه على الخليط اللى عملناه لحد ما يمتزجوا ثم نضع الماريننج ونقلبهم مع بعض لحد ما يندمجوا ثم نتركهم يرتاحوا 10 د ثم نضع الخليط فى كيس وقمع سادة وننزله اصابع على صينية عليها ورقة ذبدة ثم اتركهم يرتاحوا 10 د ثم ارشه كويس بالسكر البودرة ثم ادخله الفرن على 190 د لمدة 25
200 ج باستلرى كريم –500 ج عصير مانجة – 500 ج مكعبات مانجة – 2 م ك جيلاتين الطريقة نذوب الجيلاتين على النار مع ربع كوب ماء نضرب الباسترى كريم بالمضرب مع عصير المانجة ثم نضع الجيلاتين المذابة الساخنة ونخلطهم كويس
نضع فى القالب راقة اسبونج ونسقيها كويس بعصير المانجة ثم نرصص اصابع الست على جناب القالب ثم نضع طبقة كريمة مانجة وعلى الاطراف كويس علشان تلزق ثم نضع مكعبات مانجة ونكرر العملية مرتين ثم نضع التورتة تستريح فى الثلاجة لمدة ساعه ولما نطلعها نلف حواليها بشريط حلو ونرش على الوش علبى الفاكهه جيلى ساخن للتلميع
نص كيلو ماء( 2 و 1/2 كوب ) –كوب الا ربع زيت - م ص ملح - 300 ج دقيق - 8 بيضات – 2 م ص سكر الحشو: كريم باتسير ( 400 ج كاستر بودر + كيلو ماء دافىء او حليب ونضربهم كويس بالمضرب ) كريمة فرش مضروبة ( كيلو فرش كريم + 80 ج سكر وينضربوا فى الخلاط) الحشو بالشيكولاتة:الكيلو كريم باتسير + 200ج شيكولاتة سايحة الفندان الابيض ( نضع قطعه الفندان فى كسرول على النار مع سنة ماء بسيطة ) الفندان الموكا ( نضع قطعه الفندان فى كسرول على النار مع سنة موكا) الفندان الشيكولاتة ( نضع قطعه الفندان فى كسرول على النار مع شيكولاتة سايحة)
الطريقة اضع الماء و الملح والسكر والزبدة على النارعلى الهادى لحد ما الذبدة تسيح و لحد مايغلوا ثم اضع الدقيق واتركهم شوية على النار علشان العجينة تستوى وبعدين اشيلها من الحلة واضعها فى الخلاط وافضل مشغلاه علشان العجينة تبرد ثم نضع بيضة بيضة والخلاط شغال ويكون بين كل بيضة وبيضة 2 دقيقة ثم نضع العجينة فى كيس حلوانى ونبدء نعمل اصابع الاكلير فى الصينية. بعد ماندهنها بالذيت ونمسحها بورقة كلينكس وندخله الفرن لمدة ساعه وربع على درجة 175 . بعد مايطلع ويبرد نحشية بالحشو ونضع على الوش فندان ابيض او بالشيكولاتة
نفس عجينة الشو اللى كتبتها قبل كدة ثم نضع العجينة فى كيس حلوانى ونبدء نعمل وحدات البروفيترول على هيئة وردة فى الصينية بعد ماندهنها بالذيت ونمسحها بورقة كلينكس وندخله الفرن .